utorak, 3. listopada 2017.

MOLITVA



Pod vodstvom Duha Svetoga i po zagovoru nebeske majke Marije, prepoznajmo i prihvatimo sadržaj poruka koje nam Bog šalje po svojoj riječi. Ova naša odluka je zaista mudra i spasonosna. Zašto? Zato što živimo u izuzetno turbulentnom vremenu u kojem je teško razaznati što je što, što je istina a što laž, što je dobro a što zlo, što je svjetlo a što tama. Svakodnevno i svakonoćno bombardirani smo svakojakim porukama koje nas dodatno zbunjuju i straše. I stoga je od izuzetne važnosti da otvorimo svoje uši, ali prije svega svoje srce riječima Onoga koji je Put, Istina i Život, tj. našega Gospodina Isusa Krista i njegova Duha kojega je poslao svojim vjernima. U tom smislu redovito se molimo Presvetom Trojstvu i B. D. Mariji da nas pripreme za istinskije, dublje i trajno obraćenje koje se temelji na izmirenju s Bogom i ljudima i naravno na prihvaćanju volje Božje. Svakodnevno pronađimo svoj mirni kutak i ustrajno molimo ove molitve.
U ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen.
Oče nebeski Bože, klanjamo ti se, blagoslivljamo te i slavimo! Oprosti nam grijehe koje smo učinili mišlju, riječju, djelom i propustom. Izbriši sve zle posljedice kako bi ti se mogli klanjati u Duhu i istini, čista srca i radosne duše. U tvoje Ime iskreno opraštamo svima koji su nas bilo kada ili bilo kako povrijedili. Pomozi nam da postanemo onakvima kakvima nas želiš. Odagnaj od nas svaki utjecaj Zloga i osnaži nas da mu se odupremo jaki u vjeri. Oslobodi nas od svakog oblika zablude i ropstva u kojem se nalazimo. Amen.
Ljubljeni Gospodine Isuse, naš Spasitelju i prijatelju, primi naše misli, želje, odluke, patnje i vapaje. Gospodine Isuse, ovoga časa svatko se od nas stavlja pod tvoje neograničeno gospodstvo i trajnu vlast. Primi srca koja ti s ljubavlju darujemo i ponizno Te molimo da ih raspališ ognjem svoje ljubavi. Nauči nas sjediti do tvojih nogu, slušati i vršiti tvoje riječi. Nauči nas služiti braći i sestrama u ljubavi i poniznosti. Amen.
O Duše Presveti, Duše Istine i božanske ljubavi siđi sada na sve nas. Umnoži nam vjeru, učvrsti ufanje i usavrši ljubav. Predajemo Ti svoje živote u punoj svijesti i slobodi. Očisti nam srca od svake sumnje u Božju dobrotu, od strahova, zabluda, oholosti i nevjere. Svojom božanskom silom uništi sve negativne sile koje su bilo kada i na bilo koji način ušle u naše živote, obitelji, radna mjesta, medije i cjelokupni život našega naroda. Udijeli nam svoje darove da možemo vjerno slijediti tvoje poticaje.
O Marijo, naša nebeska Majko, Zaručnice Duha Svetoga, Majko Crkve, Majko lijepe ljubavi, bdij nad nama i čuvaj nas od zasjeda Zloga. Ti, nepobjediva Vojvotkinjo vojske nebeske, zajedno s Mihaelom arkanđelom i svom nebeskom vojskom, razbij mračne sile Tame koje su ustale protiv tvoje djece. Moli s nama i za nas sada i na času smrti naše. Amen.


Nema komentara:

Objavi komentar