petak, 5. travnja 2013.

MOLITVA PRESVETOM TROJSTVU I BLAŽENOJ DJEVICI MARIJI



U ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen.

Oče nebeski, Bože, blagoslovi nas koji smo se okupili oko Tebe svojega dobrog Oca. Osjećamo se kao rasipni sinovi i kćeri koji se nakon lutanja vraćaju kući. Stidimo se svojih grijeha i molimo Te za oproštenje. Molimo Te da nas prepoznaš i primiš kao braću i sestre svoga Jedinorođenog i uskrslog Sina Isusa Krista. Molimo Te i za sve one koji su zbog nas i naših grijeha zalutali da se i oni povrate u kuću očinsku. Molimo Te na poseban način za one za koje nitko više ne mari. Pohodi ih svojim Duhom Svetim i potakni da se i oni vrate u tvoj očinski zagrljaj.

Uskrsli Isuse, Prijatelju naš, molimo Te da svima ponoviš one svoje utješne uskrsne riječi. Daj da svojim srcima čujemo, razumijemo i prihvatimo tvoj pozdrav: Mir vama! Ne bojte se! Ja sam! Daj da čujemo kako izgovaraš naša imena i posvećuješ ih za novi život. Isuse, Proslavljena Žrtvo, molimo Te da sada, kao što si sišao nad pakao siđeš i na naše pretke, na naša prijašnja pokoljenja i milostivo se smiluješ svima koji su još uvijek svezani sponama zla. Isuse, proslavljena Žrtvo, po nama i kroz nas blagoslovi i sve one koje nosimo u svojim srcima, kao i one koji su nas zamolili da za njih molimo. I Tebe, Spasitelju svijeta molimo, da dotakneš srca najokorjelijih grješnika. Daj da i oni čuju tvoj uskrsli pozdrav: Mir Vama! Ne bojte se! Ja sam!

Duše Sveti, Božanska Snago, koji svoju silu pokazuješ kroz ljubav, otvori nam oči srca da progledamo i vidimo novi svijet koji stvaraš kroz Isusovo uskrsnuće. Daj nam prave spoznaje o vremenu u kojem živimo, daj da prepoznajemo znakove vremena i da uvijek činimo volju Božju u svom životu. Daj nam snažnu i djelotvornu vjeru u Isusovo uskrsnuće i njegovu živu prisutnost među nama. Po nama ovim svijetom pronesi svjedočanstvo o Uskrslom Isusu, Pobjedniku nad smrću. Svojim božanskim svjetlom prosvjetli one koji se nalaze u tami nevjere i grijeha.

Marijo, naša nebeska Majko, prva i najodličnija Svjedokinjo Isusova uskrsnuća, zagrli sve nas koji smo se okupili oko tebe. Izmoli nam oproštenje grijeha i omogući istinski susret sa svojim uskrslim Sinom Isusom Kristom. Izmoli nam nove oči koje će moći uočiti i prepoznati uskrsloga Isusa, Proslavljenu Žrtvu. Izmoli nam ljubav prema Njemu koji je iz ljubavi dao svoj život za nas. Daj da uvijek svoje žrtve sjedinjujemo s njegovim te ih gledamo u svjetlu njegova uskrsnuća. Amen.

Nema komentara:

Objavi komentar