ponedjeljak, 22. srpnja 2013.

BUDITE HRABRI JER JE SVIJET U PLAMENU ZLA


«Ako hoćeš u život ući, čuvaj zapovijedi» (Mt 19,17). Dakle vršenje Božjih zapovijedi nije nikakav besmisleni teret ili nepotrebna gnjavaža, već uvjet ulaska u onaj pravi život. Vršenje zapovijedi donosi nam vječnu sreću. Čemu se opirati onom što nas liječi i spašava? Nažalost nekima još uvijek nisu prihvatljive ove zapovijedi i savjeti. Oni su u velikoj pogibelji da potraže i prihvate odgovor na drugo, isto tako veoma zanimljivo pitanje: 'Što mi je činiti da odem u smrt?' I tu je odgovor jasan: Ako hoćeš u smrt otići prezri i odbaci Božje zapovijedi. Izrugaj ih i krši na svakom koraku. Govori protiv njih i proglašavaj ih zastarjelim i glupim. Upravo tako neki čine. Vlastitim ušima to slušam i očima gledam. A kad takvi upadnu u životne nevolje opet će pozvati Boga na odgovornost pitajući se: 'Kako Bog dopušta ovo i ono? Zašto Bog ne učini ovo ili ono?' Međutim istina je samo jedna, a ona glasi da svatko od nas može slobodnom voljom odlučiti hoće li svoj život spasiti ili upropastiti. Sveti nam Ivan pri kraju svoga evanđelja iznosi razlog pisanja svoje knjige i kaže da je napisana kako bi vjerovali da je Isus Krist, Sin Božji, i da vjerujući imamo život u imenu njegovu. (usp. Iv 20,31). To što je rekao potvrđuje i u svojoj prvoj poslanici gdje kaže ovako: «Tko god vjeruje: 'Isus je Krist', od Boga je rođen. I tko god ljubi roditelja, ljubi i rođenoga. Po ovom znamo da ljubimo djecu Božju: kad Boga ljubimo i zapovijedi njegove vršimo. Jer ljubav je Božja ovo: zapovijedi njegove čuvati. A zapovijedi njegove nisu teške. Jer sve što je od Boga rođeno, pobjeđuje svijet. I ovo je pobjeda što pobijedi svijet: vjera naša» (1 Iv 5,1-4).
Mržnja našega neprijatelja doduše raste, ali naš Bog ostaje nepromjenljivi Bog ljubavi i milosrđa. Zbog toga se ne trebamo bojati, već ljubiti. A prava ljubav ne bježi od žrtava. Naša nebeska Majka, Presveta Djevica Marija često nas upozorava na ova vremena koja su ponekad tako ozbiljno teška i tužna. Ona vidi da se veliki broj ljudi, njezine djece ne prihvaćaju nikakvih sredstava spasenja. Ne mole se. Oni ništa ne znaju o borbi u ovom svijetu, a riječ je o borbi na smrt i život. To je borba duha koja se sve više manifestira i u fizičkom svijetu. Tu je borbu nametnuo sotona. On je protiv svega što je Kristovo. On razara pravu slobodu djece Božje. Uništava čistoću srdaca i ostale kreposti kod naših mladih. Zbog našeg neopreza prijeti nam zarobljavanjem duha slobode i znanja. Zaista se trebamo upitati: kamo su krenuli neki znanstveni projekti? Bolje reći kamo su pošli neki znanstvenici? Kamo su krenuli mediji?
Na našu sreću, na našoj strani bori se Presveta Djevica koja je sigurna  pobjednica u toj borbi za opstanak kršćanskih kreposti. Sve će se to jednom smiriti i srediti. Očekujemo novo nebo i novu zemlju. No nikako nam nije svejedno koliko će nas biti u tom novom pročišćenom svijetu. Trudimo se svi da u ovoj borbi budemo na strani pobjednika. Slušajmo Božje savjete i poruke, slijedimo njegove zapovijedi i po njima živimo. Imajmo pouzdanja u svoga Prijatelja i Liječnika Isusa. On nam poručuje: Ne, ja vas ne zaboravljam, premda su mene mnogi zaboravili. Zaboravili su i Boga, svoga Stvoritelja i Oca. To tišti moje Božansko Srce. Budite budni jer je svijet u plamenu zla. Svijet je u opasnoj igri. Vlada oholost. Svi teže samo za novcem i užicima. Zašto tolika mržnja među ljudima? Zaboravljate na druge, osobito na stare, nemoćne, bolesne i siromašne o kojima bi se trebali najviše brinuti. Ne dopustite da zavlada umor i obeshrabrenje.  Budite apostoli novog neba i nove zemlje. Naoružajte se molitvama i postom kako bi zajedno sa mnom i Presvetom Djevicom srušili Đavolski plan, koji se sastoji u tome da iz ljudskog srca prognaju svaku misao i osjećaj prema svome Bogu...

Nema komentara:

Objavi komentar