srijeda, 22. srpnja 2015.

"U moje IME izgonit će zle duhove..." (Mk 16:17)

Glavna svrha Isusovog dolaska na zemlju je bila da svojom žrtvom plati cijenu na Golgotskom križu te na taj način otkupi čovječanstvo. Isto tako je učinio još jednu jako važnu stvar za cijelo čovječanstvo, stvar koju nikako ne smijemo zanemariti - uništio je đavolsku vladavinu!
"Ali Krist, pošto se pojavio kao veliki svećenik budućih dobara prolazeći većim i savršenim šatorom koji nije napravljen rukom, to jest koji ne pripada ovome svijetu, ušao je jedanput zauvijek u Svetinju nad svetinjama, ne krvlju jaraca i junaca, nego vlastitom krvi, i pribavio nam vječni otkup."  (Hebr 9:11,12)
"...jer je to učinio jedanput zauvijek prinoseći samoga sebe."  (Hebr 7:27)
"Ali sad, On se samo jedanput zauvijek - u punini vremena - pojavio da svojom žrtvom uništi grijeh."  (Hebr 9:26)
Bog Stvoritelj je, u svome prvobitnom planu, čovjeku namijenio život na mjestu užitka koje sa zvalo Edenski vrt. U tom vrtu, čovjek je bio taj koji je dobio vlast, odnosno autoritet od Boga, nad svim drugim stvorenjima. Na tom je mjestu, isto tako, SVAKA čovjekova potreba bila ispunjena (duhovna, duševna i tjelesna). Čovjek je bio podložan Bogu kao vrhovnom autoritetu, te je i sam vladao nad svime.
Pobunom i neposlušnošću prema Božjem autoritetu, čovjek se otvorio sotoni te je on postao njegov gospodar. Čovjek je izašao iz zajedništva s Bogom te je samim time izgubio i vlast koju je prije imao. Tu vlast koju je prije imao predao je sotoni, tako da je on zavladao ovim svijetom.
 "Dat ću ti svu vlast nad njima i raskoš koja im pripada, jer je meni predana i dajem je komu hoću."  (Lk 4:6)
Čovjek je kroz odvajanje od Boga također izgubio i Duha Svetoga koji je prije prebivao u njegovom srcu. Samim time je počeo činiti djela koja su bila protivna Božjim zapovijedima. Počeo je činiti grijeh!  Čovjek je postao izgubljen i da bi se mogao približiti Bogu, trebao je prinositi životinjske žrtve. Takvo žrtvovanje nije moglo zadovoljiti Božju Svetost i Pravednost, stoga  je sam Bog morao prinijeti žrtvu - ISUSA KRISTA. Zato je glavna Isusova zadaća i bila da se žrtvuje  na križu i da njome plati cijenu za otkup čovječanstva.
 Drugu stvar koju je Isus ostvario na zemlji, tj. na križu je to da je PORAZIO SOTONU, kom je predana sva vlast još na samom početku, i cijelo vrijeme tokom svih ovih godina on ju je nažalost vjerno provodio, držeći u ropstvu cijeli svijet. Ali, došao je na ovaj svijet Jedan koji je jači i mudriji od sotone, Jedan koji se u potpunosti podredio i ponizio pred Bogom, postavši poslušan do smrti na križu. (Fil 2:6,7) Jedan koji je cijeli svoj život proživio kao pravednik, koji nije ni u čemu sagriješio. (2.Kor 5:21) Zato Mu je dat sav autoritet; i na nebu i na zemlji, da se Njegovom Imenu pokloni svako koljeno i da svi priznaju da je Isus Krist jedini Kralj i Gospodin. Taj isti Isus, porazio je sotonu i oteo mu svu vlast.
 "Razoruža poglavarstva i vlasti i javno ih izloži ruglu vodeći ih u pobjedonosnoj povorci pobijeđene Njime."  (Kol 2:15)
 "Zato Ga Bog uzdiže na najvišu visinu i dade Mu jedincato Ime koje je iznad svakog drugog imena, da se Isusovu Imenu pokloni svako koljeno nebeskih, zemaljskih i podzemaljskih bića, i da svaki jezik prizna na - slavu Boga Oca: Gospodar je Isus Krist."  (Fil 2:9-11)
 Pogledajmo sada zemaljsku službu Isusa Krista. On je u svome životu i službi ispunio sva Staro zavjetna proročanstva. Jedno od njih, koje se tiče službe, je i sam citirao na samom početku:
 "Na meni je Duh Gospodnji, jer me pomazao. Poslao Me da propovijedam Radosnu vijest siromasima, da navijestim oslobođenje zarobljenicima i vraćanje vida slijepcima, da oslobodim potlačene, da proglasim godinu milosti Gospodnje"  (Lk 4:18,19)
 Prije nego je ušao u svoju službu, odmah je navijestio od čega će se ona sastojati:
-        propovijedanja Radosne vijesti,
- oslobođenja potlačenih,
- ozdravljenja bolesnih.
 Čitajući Evanđelja, možemo i sami vidjeti da je Isus upravo te stvari činio svo vrijeme svoje službe.
 "A Isus mu zaprijeti: 'Umukni i iziđi iz njega!' Zli duh obori ga pred svima te iziđe iz njega..."  (Lk 4:35)
 "Iz mnogih su izlazili zli duhovi te vikali."  (Lk 4:41)
"Jednom istjera zlog duha koji bijaše nijem. Kad zli duh iziđe, nijemi progovori." (Lk 11:14)
"Evo izgonim zle duhove i ozdravljam danas i sutra..."  (Lk 13:32)
 Isus je na svakom mjestu u svako vrijeme oslobađao zarobljene od demonskih sila, te je na taj način jasno pokazao da je volja Očeva da ZAROBLJENI POSTANU SLOBODNI.
 Gospodin nije stao na tome, te je pred svoj odlazak sa ovoga svijeta dao zapovijed svojim učenicima, tj. svima onima koji vjeruju u Njega:
"Ova će čudesa pratiti one koji budu vjerovali: U MOJE IME IZGONIT ĆE ZLE DUHOVE...!"  (Mk 16:17)
"...dade im moć i vlast nad svim zlim duhovima..."  (Lk 9:1)
 "Eto, dao sam vam vlast da bez pogibli gazite zmije (sotonu) i štipavce (demone), i moć nad svakom neprijateljskom silom..."  (Luka 10:19)
Nažalost, mnogi kršćani ne znaju da njihova služba mora biti nastavak Isusove službe. Za nas Bog nije zamislio ništa novo da činimo na licu zemlje, nego ono što je činio Njegov sin Isus Krist. Amen!

"Zaista, zaista vam kažem, tko vjeruje u Me, i on će činiti djela koja Ja činim. Činit će i veća od ovih, jer Ja idem k Ocu."  (Iv 14:12) 

Nema komentara:

Objavi komentar