srijeda, 4. siječnja 2017.

2017.





"NE MOŽETE SLUŽITI BOGU I BOGATSTVU“ (Mt 6,24)



Poštovani i dragi prijatelji bloga 'Oči u oči' nastavljamo naše susrete s Bogom i jedni s drugima.Kao što stalno ističem, to je milosni dar Neba svakom od nas. I to je prva, osnovna i stalna misao vodilja.Bog je s nama. Njegovo ime je i Emanuel. Ako to vjerujemo, priznamo i ponašamo se u skladu s time,onda budimo sigurni da ćemo i u ovom susretu biti obogaćeni. A sama riječ obogaćen dolazi od Velikog  imena Bog. A krajnji i najuzvišeniji smisao našega života je sjedinjenje s Bogom koje će se u punini ostvariti nakon prijelaza s ovoga svijeta.
Stoga je naš glavni zadatak na ovom svijetu: upoznati Boga, služiti mu i ljubiti ga. A to je onda i smisao
ovih naših susreta.

Dragi prijatelji, hoćemo li se ponašati smisleno ili besmisleno? Teorijski odgovor znamo i načelno prihvaćamo. No više je nego očito da to nije dovoljno. Ne zavaravajmo sami sebe, već odmah otvorimo svoju dušu i srce poticajima Božje riječi koji nam dolaze po Duhu Svetom. Jedino On nam može reći što je pravi smisao našega života i nitko drugi. Jedino On nas može podariti potrebnim milostima da to shvatimo, prihvatimo i u životu provedemo. Po tko zna koji put sve nas pitam: Što čekamo? Zašto još uvijek oklijevamo donijeti jasnu i nepovratnu odluku kojom se predajemo u Božje ruke, u Božju volju? Čega se bojimo? Mislimo li da ćemo time nešto vrijedno i dragocjeno izgubiti? Ne. Izgubit ćemo jedino opasnost vječne propasti. Zar to netko želi zadržati?

Zar je netko toliki avanturist da se upušta u rizik s tako tragičnim posljedicama? Dragi prijatelji, nadam se da nas grijeh još uvijek nije toliko zatrovao da više ne možemo donijeti tu spasonosnu odluku, to spasonosno opredjeljenje za Gospodina Isusa jedinog spasitelja.On je i u ovom trenutku, upravo sada s nama. Gleda nas očima ljubavi i upućuje nam riječi spasenja. Oni koji su maknuli prepreke nevjere i grijeha to vide, osjećaju i razumiju. A onima koji to nisu učinili, savjetujem da to odmah učine. Neka to učine unatoč mraku, sljepoći i gluhoći za duhovnu stvarnost. Kako? Bog naime svima nudi jedan prijelazni put k sebi. Nudi nam običnu ljudsku riječ preko čovjeka koji je poput nas. Dakle, nudi nam posredništvo svjedoka, onoga koji je došao

iz istog stanja u kojem se mi trenutno nalazimo. Ne odbijajmo ga. Na tu nakanu izmirimo se s Bogom i jedni s drugima. Prihvatimo volju Božju.

I pomolimo se Presvetom Trojstvu i BDM.

U ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen. Oče nebeski Bože, klanjamo ti se, blagoslivljamo te i slavimo! Oprosti nam grijehe koje smo učinili mišlju, riječju, djelom i propustom. Izbriši sve zle posljedice kako bi ti se mogli klanjati u Duhu i istini, čista srca i radosne duše. U tvoje Ime iskreno opraštamo svima koji su nas bilo kada ili bilo kako povrijedili. Pomozi nam da postanemo onakvima kakvima nas želiš. Odagnaj od nas svaki utjecaj Zloga i osnaži nasda mu se odupremo jaki u vjeri. Oslobodi nas od svakog oblika zablude i ropstva u kojem se nalazimo. Amen.

Ljubljeni Gospodine Isuse, naš Spasitelju i prijatelju, primi naše misli, želje, odluke, patnje i vapaje. Gospodine Isuse, ovoga časa svatko se od nas stavlja pod tvoje neograničeno gospodstvo i trajnu vlast. Primi srca koja ti s ljubavlju darujemo i ponizno Te molimo da ih raspališ ognjem svoje ljubavi. Nauči nas sjediti do tvojih nogu, slušati i vršiti tvoje riječi. Nauči nas služiti braći i sestrama u ljubavi i poniznosti. Amen.

O Duše Presveti, Duše Istine i božanske ljubavi siđi sada na sve nas. Umnoži nam vjeru, učvrsti ufanje i usavrši ljubav. Predajemo Ti svoje živote u punoj svijesti i slobodi. Očisti nam srca od svake sumnje u Božju dobrotu, od strahova, zabluda, oholosti i nevjere. Svojom božanskom silom uništi sve negativne sile koje su bilo kada i na bilo koji način ušle u naše živote, obitelji, radna mjesta, medije i cjelokupni život našega naroda. Udijeli nam svoje darove da možemo vjerno slijediti tvoje poticaje.

O Marijo, naša nebeska Majko, Zaručnice Duha Svetoga, Majko Crkve, Majko lijepe ljubavi, bdij nad nama i čuvaj nas od zasjeda Zloga. Ti, nepobjediva Vojvotkinjo vojske nebeske, zajedno s Mihaelom arkanđelom i svom nebeskom vojskom, razbij mračne sile Tame koje su ustale protiv tvoje djece. Moli s nama i za nas sada i na času smrti naše. Amen.

Nema komentara:

Objavi komentar